20170214_100945.jpg

unisa canteens renovation phase I

Muckleneuk, Pretoria

 

The renovations to the 40-year old kitchens and restaurants of three canteens of UNISA’s Muckleneuk Campus consisted primarily of an interior design project, with minimal changes to the exteriors other than access ramps and new glazed walls, upgraded according to the latest National Building Regulations. Working under the direction of Scarab Projects (Interior Designers) our role on this project was to undertake the construction and close-out stages of the design. Detailed designs were finalized and site inspections attended to, and the restaurants in particular upgraded in all their details to a more refined, contemporary feel, in harmony with some of the original elements such as the wooden paneling on walls was retained and restored.

 

 
 

“Solo” Acoustic absorptive panels from Saint-Gobain Ecophon, were suspended for a lighter look and a more quiet space, against black concrete ceilings, whilst an improved colour scheme and more adequate lighting gave a fresh feel to the three spaces.At the server areas of two of the restaurants, the new concept was to incorporate cooking in the front-of-house, and not just serving of food prepared out of sight, brought out from behind closed doors in the kitchens.